Kreativa, Arbetsamma & Resultatinriktade!

En bild som säger allt! resultatet är viktigt, vi är inte rädda för skit under naglarna, vi värnar om miljön och gillar att ha kul!

KAR Design AB startas 2004 av tre killar med ett förflutet från teknikkonsulten Caran i Trollhättan, Johan, Lars T och Robert. 

"Konsultgänget" bestod inledningsvis av bröderna Robert & Tony Dauksz, Lars T Andersson, Peter Andersson,
Mikael Johansson, Johan Källvik, Conny Broberg och Adrian Price. Arbetet med att skapa en arbetsplats med fokusområden som trivsel, sammanhållning, kompetens och nära kontakt mellan våra familjer började.

Våren 2005 startades båtverksamheten KAR-Marine (som under 2011 blev Racing-Science AB) för att utveckla våra egna båtar. Vi gjorde det så bra att vår Race Cat 4,3 blev vald till mässans popläraste båt på båtmässan i Göteborg 2007.
Titta gärna mer på våra båtprojekt genom att klicka här eller besök den egna hemsidan www.racing-science.com

Men det blir inte alltid som man tänkt sig!
Lars T kände efter en tid att företagandet inte riktigt var som hantänkt sig, han kämpade ändå på i ett par år. Men 2007 återvände han till Caran en tid innan han sadlade om och tog tillsammans med en kompis över S-Byggplåt i det idylliska kustsamhället Mollösund.

Med på tåget var även Mikael Ludvigsson som skulle sälja pallställ och lagerinredningar. Mikaels visioner gav tyvärr inget och hösten 2007 fick han prova att leda vår marina verksamhet. Dessvärre även detta utan framgångoch hösten 2008 stängde vi butiken och Mikael valde att lämna företaget i samband med det.

I januari 2009 drabbade lågkonjunkturen oss med full kraft och trots att vi ansträngde oss till det yttersta var vi inte förberedda nog och blev tvugna att med en "Brasklapp" göra slut med några av våra värdefulla medarbetare. Tillsammans lyckades vi, trots enorma motgångar, genom att kämpa tillsammans att hålla en kärntrupp intakt och gå starka in i 2010.

KAR Design har motgångarna till trots utvecklats på ett fantastiskt sätt, att medvetet metodiskt arbeta mot våra mål har med tiden gett en bra bas för att vara bäst. Vi utvecklar våra egna produkter, sätter individen i fokus, involverar hela familjen, bygger en stark sammanhållning och en känsla för varandra. Genom att umgås tillsammans, respektive, barn, barnbarn, bröder & systrar om så bara för en grillning på stranden en solig sommardag skapas en gemenskap och ett förtroende som starkt bidrar till vårt företags fantastiska styrka, en styrka som visat sig mycket värdefull i både vått & torrt.

När väl lågkonjunkturen släppt sitt järngrepp om vårt lilla företag passade vi på att byta VD för att föryngra oss och få in lite nytt blod. Oktober 2010 tog trotjänaren Mats Andersson över rodret. Mats började som konsult och Geometispecialist 2005, avancerade till avdelningschef 2007 och 2010 till vår VD, en VD med total uppbackning av ägarna Robert & Johan som numera verkar som uppskattade seniorkonsulter hos våra kunder.

2011 börjar konjunkturen svaja betänkligt, igen! Vi förbereder oss på alla sätt, men inte på det som skulle komma!
Ledningen på I3Tex AB, (vår kund och samarbetspartner f.d. Etteplan Tech, f.d. Gesab) tar en massa dåliga affärsbeslut!
Den 21 juni ansöker de om skuldsanering (Företagsrekonstruktion) En moraliskt mycket tveksam men tyvärr laglig väg att låta andra betala sina skulder! I3Tex ledning använde sig av denna möjlighet att låta sina konsultkollegor & samarbetspartners stå för fiolerna och betala för deras misstag!

Kollegorna på Saab Automobil kämpade länge och väl för att rädda företaget och vi kan inte annat än att beundra deras kämpaglöd och hoppas på det bästa för både medarbetarna och företaget framöver.

2011 kan sammanfattas som ett av de värsta men också det bästa år vi upplevt sedan starten 2004!
I3Tex beslut att med semestern i antågande behålla våra pengar gjorde att sommaren och hösten präglades av hårt arbete vånda och oro, men tack vare våra fantastiska kunder och likaledes fantastiska medarbetare vände året till ett bra år.

2012 och 2013 blev förhållandevis bra år! utan stora omvälvningar, kriser eller andra oförutsägbara svårigheter. Konjukturen var inte på högtryck men ändå stabil för högeffektiva ingenjörer som oss. Vi jobbade på helt enkelt och både 2012 och 2013 var lönsamma men för företaget en ganska händelsfattig period i vår historia.

2014 året då vi fyller 10 år! året då vi ger oss in i båtracing med ett helt nytt team "KAR Design V150 Offshore"

Vår Affärsidé

Glädje, Kompetens, Effektivt, Träffsäkert
Läs mer

Vår Miljöpolicy

Eftertänksamhet, Engagemang, Nogrannhet
Läs mer

Vår Medarbetarpolicy

Välmåga, Utveckling, Mål, Stöd
Läs mer

Vår Kvalitetspolicy

Kompetent, Innovativt, Kontinuerligt
Läs mer
Copyright © 2008-2014 KAR Design AB. All rights reserved. Produced by Klejm