Kreativa, Arbetsamma & Resultatinriktade!

En bild som säger allt! resultatet är viktigt, vi är inte rädda för skit under naglarna, vi värnar om miljön och gillar att ha kul!

KAR Design AB startas 2004 och "Konsultgänget" bestod inledningsvis av bröderna Robert & Tony Dauksz, Lars T Andersson, Peter Andersson, Mikael Johansson, Johan Källvik, Conny Broberg och Adrian Price. Med på tåget fanns även Mikael Ludde Ludvigsson som skulle sälja pallställ. Målet var att skapa en arbetsplats med fokusområden som trivsel, sammanhållning, kompetens och nära relation mellan våra familjer.

Våren 2005 startades båtverksamheten KAR-Marine (som under 2011 blev Racing-Science AB) för att utveckla våra egna båtar. Vi gjorde det så bra att vår Race Cat 4,3 blev vald till mässans popläraste båt på båtmässan i Göteborg 2007.
Titta gärna mer på våra båtprojekt genom att klicka här eller besök den egna hemsidan www.racing-science.com

Men det blir inte alltid som man tänkt sig!
Lars T kände efter en tid att företagandet inte riktigt var som hantänkt sig, han kämpade ändå på i ett par år. Men 2007 återvände han till Caran en tid innan han sadlade om och tog tillsammans med en kompis över S-Byggplåt i det idylliska kustsamhället Mollösund.

Mikael Ludvigsson lyckades tyvärr inte hitta några pallställskunder och hösten 2007 fick han ta tag i vår marina verksamhet. Dessvärre med samma resultat, fick inte tag på några båtkunder heller och hösten 2008 stängde vi butiken och Mikael valde att lämna oss i samband med det.

I januari 2009 drabbade lågkonjunkturen oss med full kraft och trots att vi ansträngde oss till det yttersta var vi inte förberedda och blev tvugna att med en "Brasklapp" göra slut med några av våra värdefulla medarbetare. Tillsammans lyckades resten av oss, trots enorma motgångar, genom att kämpa tillsammans att hålla en kärntrupp intakt och gå starka in i 2010.

KAR Design har motgångarna till trots utvecklats på ett fantastiskt sätt, att medvetet metodiskt arbeta mot våra mål har med tiden gett en bra bas för att vara bäst. Vi utvecklar våra egna produkter, sätter individen i fokus, involverar hela familjen, bygger en stark sammanhållning och en känsla för varandra. Genom att umgås tillsammans, respektive, barn, barnbarn, bröder & systrar om så bara för en grillning på stranden en solig sommardag skapas en gemenskap och ett förtroende som starkt bidrar till vårt företags fantastiska styrka, en styrka som visat sig mycket värdefull i både vått & torrt.

När väl lågkonjunkturen släppt sitt järngrepp om vårt lilla företag passade vi på att byta VD för att föryngra oss och få in lite nytt blod. Oktober 2010 tog trotjänaren Mats Andersson över rodret. Mats började som konsult och Geometispecialist 2005, avancerade till avdelningschef 2007 och 2010 till vår VD, med uppbackning av ägarna Robert & Johan som jobbar som uppskattade seniorkonsulter hos våra kunder.

2011 börjar konjunkturen svaja betänkligt, igen! Vi förbereder oss på alla sätt, men inte på det som skulle komma!
Ledningen på I3Tex AB, (f.d. Gesab) tar en massa dåliga affärsbeslut! Den 21 juni precis lagom till semstern ansöker de om företagsrekonstruktion, en i våra ögon moralistkt tveksam men tyvärr laglig väg att låta andra betala sina skulder! I3Tex ledning använde sig av denna möjlighet att låta sina konsultkollegor & samarbetspartners bl.a. KAR Design att stå för fiolerna.

Kollegorna på Saab Automobil kämpade länge och väl för att rädda företaget och vi kan inte annat än att beundra kämpaglöden.

2011 sammanfattas som ett av åra värsta men också det bästa år vi upplevt sedan starten 2004!
I3Tex beslut att med semestern i antågande lägga beslag på hela semesterlönen gjorde att sommaren och hösten präglades av vånda, oro och hårt tungt arbete. Men våra fantastiska medarbetare och kunder vände året till ett bra år, det är inte många som vänder om, biter ihop och bara kör i sådana lägen, men det gjorde vi och vi lyckades.

2012 och 2013 blev förhållandevis bra år! utan stora omvälvningar, kriser eller andra oförutsägbara svårigheter. Konjukturen var inte på högtryck men ändå stabil för högeffektiva ingenjörer som vi. Vi jobbade på helt enkelt och både 2012 och 2013 var lönsamma men för företaget en ganska händelsfattig period i vår historia.

2014 året då vi fyller 10 år! året då vi ger oss in i racing cirkusen igen med ett helt nytt team "KAR Design Motorsport"
Vi tävlar i V150 Offshore racing med båten Z-164 och i MCHK Classic Road Racing 350cc, Vi är bra på motorsport!

KAR Design fyller 10 år 2014 och det firar vi med en hejdundrande fest, Mats Andersson avgår i oktober och Robert Dauksz gör comeback på VD posten! Det har varit intressanta och omvälvande 10 år, inte enkla, tvärt om, men riktigt utvecklande och i många stunder det bästa som hänt! Nu har vi siktet inställt på 10 år till!

Vår Affärsidé

Glädje, Kompetens, Effektivt, Träffsäkert
Läs mer

Vår Miljöpolicy

Eftertänksamhet, Engagemang, Nogrannhet
Läs mer

Vår Medarbetarpolicy

Välmåga, Utveckling, Mål, Stöd
Läs mer

Vår Kvalitetspolicy

Kompetent, Innovativt, Kontinuerligt
Läs mer
Copyright © 2008-2016 KAR Design AB. All rights reserved. Produced by Klejm